Praktijk regelement voor patiënten en bezoekers van de Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra:
- Binnen de Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra behandelen wij elkaar met respect. Deze basisregel geldt voor iedereen binnen de gezondheidscentra. Hierdoor willen wij een veilige en prettige werksfeer waarborgen. Er wordt niet gediscrimineerd en iedereen heeft recht op gelijke behandeling met respect voor afkomst, geloof, geslacht en uiterlijk. Geweld, agressie en (seksuele) intimidatie, zowel verbaal, non-verbaal als fysiek, wordt niet geaccepteerd.
- Wapens en andere gevaarlijke voorwerpen zijn verboden.
- Diefstal of vernieling van eigendommen van zowel LRJG, medewerkers van LRJG als van patiënten van LRJG is verboden.
- In verband met geluidsoverlast vragen wij u niet te telefoneren met uw mobiele telefoon binnen de gezondheidscentra.
- Het maken van foto’s, film- of geluidsopnamen is niet toegestaan tenzij u hier vooraf uitdrukkelijk toestemming voor heeft gekregen.
- Binnen de gezondheidscentra is roken en het gebruik van alcohol of andere drugs niet toegestaan.
- Heeft u een hulphond ? Dan mag u die meenemen naar binnen. In alle andere gevallen vragen wij u uw huisdier thuis of buiten te laten.
Binnen de gezondheidscentra zijn tevens de volgende aanvullende regels van kracht:
- U dient op tijd aanwezig te zijn voor uw afspraak zodat ook de patiënt na u op tijd geholpen kan worden.
- Als u een afspraak wilt annuleren dient u dit ruim van tevoren te doen. Dit is 24 uur van te voren bij de huisarts/assistente of praktijkverpleegkundig specialist. Voor een afspraak bij de Praktijkondersteuner (POH) dient u dit 48 uur van te voren door te geven. Dan kunnen wij de plek opvullen voor een andere patiënt die zorg nodig heeft. Wanneer afspraken niet worden nagekomen zonder afmelding zijn wij genoodzaakt dit in rekening te brengen volgens de daarvoor geldende landelijke richtlijnen van de LHV.
- Spoedgevallen gaan voor. Hierdoor kan het zijn dat u langer moet wachten. Wij vragen daarvoor uw begrip.
- Wij zijn wettelijk verplicht uw identiteit te controleren. Deze legitimatieplicht geldt voor iedereen, ongeacht leeftijd. U kunt zich identificeren met een Nederlands paspoort, identiteitskaart, rijbewijs of vreemdelingendocument.
- In verband met de geldende privacy wetgeving, geven wij geen informatie of uitslagen aan derden. Ook niet aan partners, werkgevers of ouders van kinderen ouder dan 16 jaar. Hierdoor is de privacy van u en uw familieleden gewaarborgd.
Tot slot:
De gezondheidscentra zijn niet aansprakelijk voor verlies, schade of diefstal van eigendommen van patiënten of bezoekers.
Bij overtreding van bovenstaande regels zijn wij genoodzaakt passende maatregelen te nemen. In geval van strafbare feiten wordt aangifte gedaan bij de politie.