Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra

Nieuws

05/04/2018

Wandel mee met de Nationale Diabetes Challenge

Twintig weken wandelen met als afsluiter een vierdaagse in september; dat is de Nationale Diabetes Challenge. U kunt samen met ons meedoen. Want voor de vierde keer op een rij neemt LRJG deel aan dit prachtige initiatief. Zowel diabetespatiënten als andere geïnteresseerden lopen mee om zich fitter en gezonder te voelen, hun glucosewaarden te reguleren, gewicht te verliezen en meer sociale contacten te krijgen. Haakt u ook aan?

De uitdaging start op 17 mei. Vanaf deze datum kunt u met alle andere nieuwkomers meewandelen op donderdagochtend om 10.00 uur vanaf Gezondheidscentrum Het Zand, Vogelvlinderweg 56. Deze wandeling wordt onder meer begeleid door Willemijn; een praktijkondersteuner van Gezondheidscentrum Het Zand. Mocht u niet op donderdag kunnen dan kunt u ook bij onze maandagavondgroep van vorig jaar aansluiten. Deze start om 18.30 uur vanaf Gezondheidscentrum Terwijde aan de Emile Hullebroekstraat 60, met vrijwilligster Ellen.

Finale
De wekelijkse wandeling bouwt op naar een vierdaagse in september. De eerste drie dagen, 26 tot en met 28 september, lopen we in de buurt. Maar de laatste dag, 29 september, sluiten we af in Amsterdam met wandelaars vanuit het hele land die dezelfde uitdaging aan zijn gegaan. Deze mooie finale eindigt dit keer in het Olympisch Stadion. 

Informatieavond
Meer informatie kunt u lezen op www.nationalediabeteschallenge.nl of op de website van de Bas van de Goor Foundation www.bvdgf.org. Er is dit jaar zelfs een nieuwe smartphone-app ontwikkeld en u kunt een filmpje met onze eigen huisarts Karolien van den Brekel bekijken. Maar kom vooral ook sfeer proeven op onze informatieavond op dinsdag 24 april vanaf 19.00 uur in Gezondheidscentrum Het Zand op de Vogelvlinderweg 56. Beweegmakelaar Rosalie is dan ook aanwezig om voorafgaand eventueel een fittest bij u af te nemen. Zij is er ook voor de eerste wandeling 17 mei.

Kosten en inschrijven
Omdat Nationale Diabetes Challenge een initiatief is van de Bas van de Goor Foundation en er veel vrijwilligers aan meewerken betaalt u slechts 10 euro voor 20 weken. Dit is inclusief de finale. Inschrijven kan op de informatieavond of via: https://www.nationalediabeteschallenge.nl/leidscherijn.

Twijfelt u nog? Dan bent u van harte welkom voor een kennismakingswandeling.

reclamebureau anno nu ifthen.nl