Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra

Nieuws

15/02/2016

Vanaf maart Water Campagne: water, een lekkere en gezonde dorstlesser

Vanaf maart Water Campagne: water is lekker, gewoon en gezond

Zoete drankjes zijn heerlijk, maar vaak krijgen kinderen zo ongemerkt veel suiker binnen en worden (te) zwaar. Daarnaast tast het hun tanden aan en lopen ze meer risico op diabetes.

Van water drinken word je gezond en fit. Topsporters bijvoorbeeld drinken deze lekkere, goedkope dorstlesser zonder suiker ook: de FC Utrechters in de campagne geven het goede voorbeeld. Water drinken is cool!

Van maart t/m augustus gaat het team van Gezonde Wijk Leidsche Rijn Vleuten De Meern samen met ouders, kinderen en professionals het drinken van water flink promoten in de wijk.

Uitdaging Drink Water Week vanaf 21 maart

Tijdens de Drink Water Week die op 21 maart start, kunnen kinderen, ouders en organisaties waar kinderen komen, zoals school, kinderdagverblijf, BSO en sportvereniging de uitdaging aangaan: één week lang alleen water drinken. Of in ieder geval, zoveel mogelijk. Deze week wordt afgesloten met een sportief evenement met FC Utrecht bij The Wall tijdens het paasweekend.

Diverse leuke en informatieve materialen

Actief meedoen of bijdragen? Voor de campagne kunt u onder andere gebruik maken van:

  • posters, flyers, een ‘Weet jij wat je drinkt?’ bord om eigen drankjes en suikerklontjes op te plakken - beschikbaar vanaf 29 februari onder andere bij de 5 vestigingen van LRJG.
  • workshops en lesmaterialen, inclusief filmpjes, quiz en liedjes
  • kaarten met leuke activiteiten met water als thema
  • filmpjes, proefjes, kaarten en activiteiten


Workshop over water laten verzorgen?

Het team van Gezonde Wijk kan ook een workshop verzorgen voor een groep ouders, een team of een (grote) groep kinderen. Het aantal plaatsen daarvoor is beperkt, dus als u interesse hebt, mail dan snel naar gezondewijk@lrjg.nl

Meedoen en op de hoogte blijven? 

Mail ons via onderstaande e-mailadressen als u posters, flyers en digitale materialen wilt ontvangen. Veel scholen, kinderdagverblijven etc. staan al op de lijst.

Like de Facebookpagina: watercampagne2016 en volg de activiteiten.

Vragen? Mail naar gezondewijk@lrjg.nl of ester.scherjon@student.hu.nl 

reclamebureau anno nu ifthen.nl