Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra

Nieuws

15/01/2019

Van Nederland tot Japan, gezond en gelukkig

Zelfs vanuit het verre buitenland is er aandacht voor de vooruitstrevende manier waarop LRJG met haar partners 'Positieve Gezondheid' onder de bewoners van Utrecht bevordert. Zo bezocht bovenstaande delegatie uit Japan ons om uiteindelijk zelf ook een gezondheidscentrum op te kunnen zetten.

In samenwerking met de gemeente, buurtbewoners, en organisaties zoals Dock, Utrechtsport, en wijkzorg proberen we vast te stellen wat er in de buurt speelt en hoe we een gezonde levensstijl in de ruimste zin van het woord kunnen bevorderen. Vanuit LRJG zet de Gezonde wijk alliantie Leidsche Rijn Vleuten de Meern zich hiervoor in. We willen mensen helpen de regie te nemen over hun eigen welbevinden en gezondheid om met de sociale, fysieke en emotionele uitdagingen van het leven om te gaan. Daarbij kijken we naar wat je wél kunt. Dus naar mogelijkheden, veerkracht en zingeving. Door de gesprekken over Positieve Gezondheid voelen patiënten zich meer gehoord en gezien. Daarnaast krijgen zowel patiënten als professionals een beter inzicht in de gezondheid van de patiënt.

Een geslaagd voorbeeld hiervan is Indekerngezond. Een ontmoetingsplek en een platform in Leidsche Rijn Centrum vol initiatieven voor en door de wijkbewoners. Ze zijn nog maar drie maanden open maar dankzij zo’n 60 initiatiefnemers uit de wijk zijn er bijvoorbeeld al 25 workshops gegeven. De onderwerpen variëren van gezond smartphonegebruik tot tips om weer fit en energiek te worden. Kijk eens op de website of er iets voor u tussen zit! Het is daarnaast ook een fijne plek om even koffie te drinken, met iemand af te spreken of om te werken. Een ander mooi voorbeeld voor bewoners is: www.leidscherijnmakenwesamen.nl.

reclamebureau anno nu ifthen.nl