Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra

Nieuws

16/01/2017

Update Gezonde Wijk activiteiten

Samenwerkingsovereenkomst Gezonde Wijk partners en Gemeente Utrecht 
Tijdens de nieuwjaarstoost op 13 januari van Gezonde Wijk Leidsche Rijn Vleuten en De Meern is een samenwerkingsovereenkomst getekend tussen de verschillende partijen en wethouder Everhardt van Volksgezondheid.

Via deze overeenkomst is het netwerk officieel vastgelegd. Een netwerk dat staat voor het verbeteren van de gezondheid en het welzijn van de inwoners van Leidsche Rijn, Vleuten de Meern. Wijkgerichte doelen en ambities worden zo verbonden en versneld. 

Concreet houdt het netwerk zich bezig met veelvoorkomende gezondheidsthema’s, zoals leefstijl - bewegen, eigen regie, jeugd - ondersteuning bij een vechtscheiding, mantelzorgondersteuning.


Welzaam voor een wijk waar iedereen zich thuisvoelt en mee kan doen
Een wijk waar iedereen zich thuisvoelt en mee kan doen. Daar werken we aan bij Welzaam, de sociaal makelaarsorganisatie van Vleuten-De Meern. 

Zo ondersteunen we Huiskamers van de Wijk, waar buurtbewoners elkaar kunnen ontmoeten. Daarnaast heeft Welzaam een vijftal burenhulpdiensten, waarbij bewoners uit Vleuten-De Meern vrijwillig medebewoners helpen.

Denk bijvoorbeeld aan een Boodschappen Hulpdienst en een Vervoersdienst. De diensten zijn voor iedereen in Vleuten-De Meern die hulp nodig hebben, maar daarvoor geen beroep kunnen doen op familie, buren of mantelzorger. 

Lees meer over de diensten en de huiskamers op de website van Welzaam

Meer informatie: wo@welzaamutrecht.nl, 030-6773131 (ma t/m vr. van 09:00-11:00 uur)

 

Sportieve, sociale activiteiten komende periode door Harten voor Sport

In de nieuwsbrief van Harten voor Sport leest u meer over Streetsport, beweegmaatje worden, een wandelgroep, meidensport en fietslessen voor volwassenen. Ga naar de nieuwsbrief.

Wilt u de nieuwsbrief automatisch ontvangen? Stuur dan een mail naar info@hartenvoorsport.nl.

 

Wandelen Diabetes Challenge gaat door

Ook in 2017 gaat er weer een Diabetes Challenge plaatsvinden en u kunt nu al meewandelen. Ook als u geen suikerziekte hebt, is het stimulerend om met een groep te wandelen. We vertrekken iedere woensdagavond om 19.00 uur vanaf Buurtcentrum de Schakel, Schoolstraat 11 in Vleuten. 

Meer weten over wandelloopgroepen? Ga naar de website: wandelgroeploop.nl

U kunt zich aanmelden via Nel Smit van Wandelgroep LOOP.

reclamebureau anno nu ifthen.nl