Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra

Nieuws

24/09/2015

Update Gezonde Wijk activiteiten

Diabetes Challenge ervaringen september & vervolg

De Diabetes Challenge wandelgroep (zie foto's) heeft in de week van 14 t/m 18 september 4 keer 8 of 10 km gelopen door Leidsche Rijn. LRJG heeft deze wandelgroep mede begeleid.

De laatste avond was een feestelijke en gezellige afsluiting in de vaste vertrek- en aankomstplek: het Anafora Parkrestaurant. Deelnemers hadden vrienden en familie uitgenodigd om hen gezamenlijk in te huldigen.

Landelijk is deze Challenge op 20 plaatsen gelopen, op initiatief van de ‘Bas van de Goor Foundation’. Woensdag 16 september liep Bas van der Goor zelf mee. Hij is een top-volleyballer met diabetes.

Na dit succes krijgt dit initiatief een vervolg. Hebt u ook diabetes en wilt u meewandelen op woensdagavond? Meld u dan zich aan bij wandelcoach Nel Smit van LOOP via smitejj@dds.nl.

Ervaring Diabetes Challenge
Mevrouw Schurgers heeft met haar man (diabetespatiënt) in de Challenge meegewandeld: "Voor ons betekende deze Challenge het opbouwen van onze conditie en plezier hebben in bewegen, samen met een leuke groep. Wij gaan zeker door."

Naast meer plezier in bewegen hebben andere deelnemers ook andere voordelen ervaren: hun buikomvang nam af, glucosewaardes verbeterden en/of ze hadden minder insuline nodig.

Save the date 26 november

Reserveert u 26 november alvast in uw agenda. Dan organiseert Gezonde Wijk samen met haar partners een inspirerende avond over Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern als gezonde wijken. We wisselen ideeën uit en delen de laatste ontwikkelingen met u.

Deze avond is speciaal voor gezondheidsprofessionals en bewoners in bovengenoemde wijken.

Eerste Gezondste Festival zeer geslaagd
Met circa 400 bezoekers die enthousiast deelnamen aan de diverse activiteiten, was het eerste Gezondste Festival zeer geslaagd. Dit festival viel samen met de jaarlijkse Burendag. Wethouder Everhardt reikte 3 'Burenprijzen' uit. Lees verder...

reclamebureau anno nu ifthen.nl