Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra

Nieuws

25/04/2019

Train je etalagebenen

Last van etalagebenen? Voor behandeling kunt u bij de fysiotherapeuten van LRJG terecht. Specialisten Meyke Schortingshuis en Sander Perry zijn beide lid van claudicationet waardoor de behandeling vergoed wordt vanuit de basisverzekering.

Etalagebenen is de volksterm voor claudicatio intermittens. Hierbij voeren de slagaders in uw benen te weinig zuurstof aan voor de spieren die u gebruikt bij het lopen. Dit komt omdat deze slagaderen vernauwd zijn. Deze vernauwing ontstaat door slagaderverkalking.

De term etalagebenen is bedacht omdat patiënten zich een houding willen geven als zij noodgedwongen moeten rusten. Zij kijken dan bijvoorbeeld in de etalage van een winkel.

Behandelmogelijkheden
De nummer 1 behandeling is looptraining onder begeleiding van een gespecialiseerde oefen- of fysiotherapeut, in combinatie met medicatie en goede voetverzorging. Een betere looptechniek zorgt voor een afname van het zuurstofverbruik en draagt daarmee weer bij aan het verminderen van uw pijnklachten. Als er na looptraining geen resultaat is behaald kunt u een chirurgische ingreep overwegen.

Werkwijze
De oefen- of fysiotherapeut bespreekt uw klachten en met name uw (beperkte) bewegingsmogelijkheden. Ter ondersteuning wordt een aantal vragenlijsten afgenomen. Voor het vaststellen van uw maximale loopafstand en conditie doet u een test op de loopband. Dit onderzoek wordt gedurende de trainingsperiode regelmatig herhaald om het effect van de looptraining te bepalen. Op basis van de resultaten van de looptest en uw klachtenpatroon stelt de therapeut samen met u een persoonlijk trainingsschema op waarbij u eerst intensief wordt begeleid, en later geleidelijk zelf verder gaat. 

Afspraak maken?
Wanneer u een verwijzing heeft van uw behandelend huisarts of vaatchirurg, kunt u voor een eerste consult bellen met 030-6690827 of mailen naar fysio@lrjg.nl

Meer informatie vindt u  op:
www.etalagebenen.nl

reclamebureau anno nu ifthen.nl