Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra

Nieuws

23/09/2016

Schrijf u in voor een beweeggroep

Vanaf september 2016 zijn er weer diverse beweeggroepen gestart. Een voordeel van bewegen is dat u zich fitter en gezonder gaat voelen. Onder deskundige begeleiding kunt u deelnemen aan 1 van de volgende groepen.

Julius Gezond: 

Voor iedereen die aan zijn of haar leefstijl wil werken. Een gezonde leefstijl werkt namelijk positief op uw gezondheid en helpt u lichamelijk en geestelijk goed te voelen. Met behulp van 1 van onze leefstijlcoaches werkt u naar uw eigen doel toe om u fitter te voelen.

Parkinsontraining:

Bij de ziekte van Parkinson kunt u verschillende lichamelijke klachten hebben. Bijvoorbeeld last van stijfheid, minder kracht, evenwicht en conditie. In deze groep traint u op uw eigen niveau om zo fit en krachtig mogelijk te blijven.

COPD/hartrevalidatie:

Als u COPD hebt, dan is ademhalen moeilijker geworden. Daarom voelt het niet natuurlijk om meer te bewegen. Maar bewegen geeft letterlijk lucht. In deze groep traint u op uw eigen niveau onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Bekkenrevalidatie:

Hebt u na uw bevalling moeite om weer op uw oude niveau terug te komen of om het sporten weer op te pakken? Dan kunt u onder begeleiding van een ervaren bekkenspecialist komen trainen.

Diabetesgroepen:

Hebt u diabetes en wilt u graag minder medicijnen gebruiken? Sluit u dan aan bij de diabetesgroep, met als voordeel dat u zich fitter en gezonder gaat voelen. In deze groep traint u onder begeleiding van een fysiotherapeut.

Oncologierevalidatie:

Deze groep is speciaal voor oncologiepatiënten die nog behandeld worden of behandelingen gehad hebben. Als u tijdens uw medische behandeling bij deze groep aansluit, dan ligt de nadruk op het behouden van uw fysieke fitheid, waardoor u de medische behandelingen beter kunt doorstaan en een betere fysieke basis hebt voor na het behandeltraject. 

Als u na de medische behandeling aansluit bij de groep, dan ervaart u dankzij de revalidatie minder vermoeidheid, een betere conditie en kracht en minder beperkingen tijdens de normale dagelijkse activiteiten. Een gespecialiseerde fysiotherapeut begeleidt deze groep.

Allochtone trainingsgroep:

Vaak blijkt het voor allochtone vrouwen lastig te zijn om in een sportschool aan hun conditie te gaan werken. In deze groep werkt u onder begeleiding van een vrouwelijke fysiotherapeute in een gezellige sfeer aan het opbouwen van uw conditie en kracht.

Kosten deelname

Afhankelijk van uw zorgverzekering krijgt u een vergoeding voor deelname aan 1 van deze groepen. Informeer bij uw zorgverzekeraar waar u recht op hebt.

Meer weten of inschrijven?

Bel voor mogelijkheden en inschrijvingen naar het Fysio-planbureau via [030] 6690827 of stuur een mail naar Fysio@LRJG.nl.

reclamebureau anno nu ifthen.nl