Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra

Nieuws

02/01/2017

Samenwerking in onderzoek naar mondgezondheid

Het Leidsche Rijn Gezondheidsproject (LRGP) gaat vanaf 2017 samenwerken met Academisch Centrum voor Tandheelkunde in Amsterdam (ACTA) om onderzoek te doen naar de mondgezondheid van deelnemers aan het LRGP. Via dit onderzoek willen we de oorzaken van mondziekten ontdekken en kijken of er een verband is tussen mondziekten en tandartsbezoek.

Dit betekent in eerste instantie dat als u deelneemt aan het LRGP dat u een aantal extra vragen krijgt over uw mondgezondheid. Denk aan: hoeveel tanden en kiezen hebt u, hoe vaak hebt u last van kiespijn, gevoelige tanden of bloedend tandvlees, en hoe vaak gaat u naar de tandarts? Daarnaast vragen we uw toestemming om uw gegevens op te vragen bij uw tandarts.

In een later stadium van de samenwerking zal ook iemand van ACTA aansluiten bij de LRGP intakes. Hij of zij telt hoeveel tanden en kiezen, vullingen, kronen enz. u hebt. Natuurlijk geldt ook hiervoor dat dit alleen gebeurt als u hiervoor toestemming geeft. Nieuwe deelnemers vragen we in 2017 standaard om hieraan mee te doen.

Doet u al mee aan het LRGP en wilt u hier ook aan deelnemen? Stuur dan een mail naar: lrgp@lrjg.nl

reclamebureau anno nu ifthen.nl