Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Vergoedingen fysiotherapie
30/01/2020

Vergoedingen fysiotherapie

Onze fysiotherapeuten hebben voor u op een rijtje gezet voor welke aandoeningen u vanuit de basisverzekering fysiotherapievergoeding kunt krijgen. Houd er echter wel rekening mee dat als een behandeling onder de basisverzekering valt, dit ook altijd onder het eigenrisico valt. Dit geldt ook voor bloedonderzoek, röntgenonderzoek, ziekenhuisbezoek etc.

> Verder lezen
Veranderingen in de jeugdhulp
16/01/2020

Veranderingen in de jeugdhulp

Sinds 1 januari 2020 zijn er nog twee zorgaanbieders van specialistische jeugdhulp in heel Utrecht, namelijk KOOS Utrecht en Spoor030. Beide zijn samenwerkingsverbanden van aanbieders die de afgelopen jaren al actief waren in Utrecht. Om bij deze specialistische jeugdhulp terecht te komen, heeft u een verwijzing nodig van uw huis- of jeugdarts, het buurtteam, SAVE of een medisch specialist. 

> Verder lezen
De vakantiekilo’s eraf
04/10/2019

De vakantiekilo’s eraf

De zomervakantie zit erop. Hopelijk heeft u ontzettend genoten van het mooie weer, een bijzondere reis of een fijne tijd met familie of vrienden. Maar misschien heeft het u ook wat extra bagage gebracht, de zogenoemde ‘vakantiekilo’s’. Onze fysiotherapeut Lilly Alefs weet veel van een gezonde leefstijl, beweging en voeding en heeft daarom tips om deze (of andere) kilo’s op een gezonde en realistische manier kwijt te raken!

> Verder lezen
Samenwerking hospice
23/09/2019

Samenwerking hospice

Per 1 juni heeft LRJG een samenwerkingsovereenkomst gesloten met het Johannes Hospitium in Vleuten. Dokter Smits-Pelser is hierdoor niet alleen werkzaam meer als huisarts, maar ook als hospice-arts. De kennis die ze hier opdoet deelt zij met haar collega’s in de wijk. Daarnaast wil LRJG in de toekomst projecten opzetten om de palliatieve zorg in het hospice en bij de mensen thuis te verbeteren.

> Verder lezen
reclamebureau anno nu ifthen.nl