Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra

Nieuws

Nieuwsoverzicht

Online fysiotherapie
21/12/2020

Online fysiotherapie

LRJG maakt steeds meer gebruik van blended fysiotherapie. Dit houdt in dat behandelingen in de praktijk worden afgewisseld met online behandelingen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van E-Exercise. Uw fysiotherapeut zet oefenschema’s op deze app die bij uw specifieke klachten passen. 

> Verder lezen
Bevorder de gezondheid in uw wijk
18/12/2020

Bevorder de gezondheid in uw wijk

Vanuit de gezonde wijk alliantie Leidsche Rijn werden afgelopen tijd handen ineen geslagen om elkaar te blijven versterken voor goede samenwerking op het gebied van gezondheid en welbevinden. Ook in 2021 willen we samen met u verder bouwen aan 'gezond (samen)leven in de wijk'.

> Verder lezen
Niemand alleen in Leidsche Rijn
18/12/2020

Niemand alleen in Leidsche Rijn

Sociale contacten zijn belangrijk, vooral in deze lastige tijd. Maar helaas heeft niet iedereen een vangnet. Het gevoel alleen te zijn signaleren we onder meer bij jongeren, alleenstaande ouders, overbelaste mantelzorgers, nieuwkomers, expats en ouderen. Zeker in nieuwbouwwijken waar mensen elkaar nog niet zo goed kennen. Daarom heeft de Gezonde wijk alliantie buurtprojecten opgezet (zoals Dock en In de kern gezond) en heeft Living Apart Together in het voorjaar een speciaal programma opgesteld waarbij mensen bijvoorbeeld aan kunnen schuiven bij Tafeltje voor 1 (als dat dan is toegestaan). Vanuit andere organisaties is er juist aandacht voor bijvoorbeeld mensen met psychische klachten of de groep ouderen. 

> Verder lezen
Onderzoek naar piep in adem dreumes
17/12/2020

Onderzoek naar piep in adem dreumes

LRJG start deze winter met de KIWI-trial. Dit is een onderzoek bij kinderen in de leeftijd van 6 tot 24 maanden die zich bij de huisarts melden met piepende ademhaling. Hierbij wordt de effectiviteit van Salbutamol (inhalatiemedicatie) onderzocht door dit te vergelijken met een placebo. De ouders die meedoen houden gedurende 14 dagen een dagboek bij over de gezondheid van hun kindje.

> Verder lezen
reclamebureau anno nu ifthen.nl