Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra

Nieuws

10/10/2017

Oktober wereldwijd de maand om te stoppen met roken

Stoptober is een initiatief van KWF Kankerbestrijding, Hartstichting, Longfonds (voorheen Astma Fonds), Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Trimbos-Instituut, GGD GHOR Nederland, en Alliantie Nederland Rookvrij.  Het roept op om (ten minste) 28 dagen niet te roken in oktober. Dat is niet voor niets; 28 dagen samen stoppen met roken, vergroot de kans om het vol te houden met een factor vijf!

 

Spaarpotje

Stoppen met roken kan behoorlijk lastig zijn. Zeker voor mensen die al heel lang en/of veel roken. Toch is het niet onmogelijk. Ook niet voor mensen die doorwinterde rokers zijn. Als er iets motiveert, dan is het geld. De Stoptober app vraagt hoeveel sigaretten u per dag rookte (en dus nu niet meer rookt) en houdt vervolgens bij hoeveel geld u al hebt bespaard.

 

Daarom Stoptober

Natuurlijk zijn er ook tal van andere initiatieven en is op 1 oktober stoppen met roken niet beter of slechter dan op 1 september of 1 november stoppen. Stoptober is voor veel mensen echter een duw in de juiste richting, niet in de laatste plaats vanwege de positieve aanpak. De afgelopen jaren hebben geleerd dat die positieve aanpak, de steun via de app én van andere stoppers het verschil maken.

 

Steun via de app

Stoptober biedt steun aan iedereen. Zo leest u via de Stoptober-app wat stoppen met roken betekent voor uw gezondheid, ontvangt u tips en leest u wat kunt verwachten gedurende die 28 dagen.  Via social media (Facebook, Twitter, Instagram) blijft u op de hoogte en staat u in contact met anderen die hetzelfde doormaken en kunt u dus ervaringen uitwisselen. De app is ook na Stoptober prima te gebruiken, wanneer u bijvoorbeeld iets later besluit te stoppen met roken.

 

Stoppen en meer info

Op www.stoptober.nl vindt u meer informatie. Voor begeleiding bij stoppen met roken kunt u natuurlijk ook terecht bij uw huisarts of de praktijkondersteuner binnen Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra.

Kijk voor informatie, adviezen en een filmpje over stoppen met roken ook op Thuisarts.nl.

reclamebureau anno nu ifthen.nl