Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra

Nieuws

16/10/2017

LRJG wandelt op maandagavond met je mee

De Nationale Diabetes Challenge 2017 zit er al weer een tijdje op. De jaarlijkse challenge bedoeld voor (pre)diabeten, mensen met overgewicht en iedereen die van een sportieve uitdaging houdt, was weer een succes. Twintig weken lang liepen begeleiders van LRJG mee met cliënten, in de aanloop naar de afsluitende wandelwedstrijd in september.  

 

Wandel ook mee!

De challenge mag dan wel afgelopen zijn, we blijven via de 5 gezondheidscentra van LRJG doorgaan met wandelen onder begeleiding. De wandelingen zijn er op maandagen vanaf 18.30 vanaf onze locatie Terwijde, adres: Emile Hullebroeckstraat 60 in Utrecht. Voor meer vragen over aanmelden en de voorwaarden kunt u het beste contact opnemen met de locatie via tel. 030 686 6100.

 

Fitter en gezonder
De Nationale Diabetes Challenge werd in 2015 voor het eerst georganiseerd en de daaropvolgende jaren opnieuw. Zo'n 3000 mensen waren zaterdag 30 september jl. op Papendal om hun slotafstand te wandelen. Ondanks de regen liepen zij stevig door. “Wat heeft iedereen zichzelf overtroffen! En wat geeft het een voldoening als je compleet doorweekt, soppend in je schoenen, met een brede grijns die medaille in ontvangst mag nemen aan de finish. Een groot compliment aan alle wandelaars! Maar ook een groot compliment aan onze enthousiaste vrijwilligers”, aldus de organisatie. Onderzoek tijdens de NDC in 2016 toonde aan dat deelnemers zich fitter en gezonder voelden, hun glucosewaarden beter konden reguleren, gewicht verloren en meer sociale contacten kregen. 

reclamebureau anno nu ifthen.nl