Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra

Nieuws

06/02/2020

'Goed gesprek over gezondheid' in de bibliotheek LRC

Op maandag 9 maart is de eerste editie van het nieuwe maandelijks terugkerende programma in de Bibliotheek van Leidsche Rijn Centrum over gezondheid. Elke maand komt een spreker/deskundige uit de wijk om het gekozen thema te behandelen. Het is een interactieve activiteit met ruimte voor vragen en gesprek. 

In de zorg ligt de focus vaak op de ziekte van de patiënt. De aandacht gaat uit naar klachten en gezondheidsproblemen, en hoe we die kunnen oplossen. Positieve Gezondheid kiest een andere invalshoek. Het accent ligt niet op ziekte maar op mensen zelf, op hun veerkracht en op wat hun leven betekenisvol maakt 

Machteld Huber, voormalig huisarts en onderzoeker was geïnspireerd door haar eigen ervaring met ziekte, zij ontwikkelde in 2011 een nieuw, dynamisch concept van gezondheid. Het concept is gebaseerd op veerkracht en eigen regie. Ook ontdekte ze een groot verschil in denken over gezondheid tussen patiënten en hun behandelaren. De brede visie van patiënten, met 6 dimensies van gezondheid, noemde ze Positieve Gezondheid. 

Veel mensen komen met dezelfde thema's en vragen bij de huisarts terecht. Wij willen graag deze mensen bij elkaar brengen en hen informeren over deze onderwerpen en zorgen dat ze met elkaar in gesprek kunnen gaan. Het contact en het gevoel dat je niet alleen bent is belangrijk. 

Gratis toegang, reserveren niet nodig.

De komende edities: 

9 maart – 10:00-12:00 – Een gezond gesprek over 'Positieve Gezondheid' 
20 april – 10:00-12:00 – Een gezond gesprek over 'eten'
11 mei – 10:00-12:00 – Een gezond gesprek over 'slapen' 
15 juni – 10:00-12:00 – Een gezond gesprek over 'ieder mens is uniek'

Houd ook deze pagina op de website van de bibliotheek in de gaten.

Een ander mooi initiatief vanuit indekerngezond.nl en de bibliotheek is Digitale Buddies. Ouderen worden gekoppeld aan studenten om hun digitale vaardigheden te verbeteren.
 

 

reclamebureau anno nu ifthen.nl