Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra

Nieuws

18/10/2017

Gezonde Wijk-avond voor bewoners Leidsche Rijn en Vleuten de Meern

Gezond en fijn leven. Wie wil dat nou niet? Hoe gezonder je leeft, hoe groter de kans dat je ook gezonder ouder wordt. In Leidsche Rijn wordt op 2 november opnieuw een Gezonde Wijk-avond georganiseerd met als thema ‘Gezondheid in eigen hand’.

 

Positieve gezondheid

“‘Gezondheid’ wordt tegenwoordig niet meer gezien als de afwezigheid van ziekte, maar als het vermogen van mensen om met de sociale, fysieke en emotionele levensuitdagingen om te gaan en zoveel mogelijk eigen regie te voeren.” Dat is de positieve gezondheidsgedachte waarmee grondlegger Machteld Huber aftrapt op de Gezonde Wijk- avond.

 

Presentaties en gesprekken

Vervolgens is er een interactieve presentatie over de gezondheidsthema's- en initiatieven in de wijk. Zo presenteert Janine van der Duin haar initiatief ‘Indekerngezond’, bewonerscommunity voor positieve gezondheid, en vertelt Tita Marije Jongeneel over ‘Maximaal Gezond’. Daarna gaan de aanwezigen met elkaar in gesprek en aan het werk om tot concrete activiteiten te komen op het gebied van (positieve) gezondheid in de wijk.

 

Info & aanmelden

Spreekt het thema u aan en wilt u zich laten inspireren door de sprekers en hun presentaties? Dan bent u van harte uitgenodigd op donderdagavond 2 november van 19 tot 21.30 uur in Bredeschool Het Zand (inloop vanaf 18.30 uur).  De avond is gratis voor belangstellende wijkbewoners en professionals. Aanmelden kan via  gezondewijklrvdm@gmail.com

reclamebureau anno nu ifthen.nl