Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra

Nieuws

16/03/2017

Doe mee met de Nationale Diabetes Challenge

De Nationale Diabetes Challenge (NDC) wordt georganiseerd door de Bas van de Goor Foundation, die zich inzet de kwaliteit van leven voor mensen met diabetes te verhogen. De challenge is primair bedoeld voor (pre)diabeten, mensen met overgewicht en iedereen die door middel van wandelen in groepsverband wil bewegen op een leuke manier. Onze 5 gezondheidscentra behorend tot LRJG steunen het landelijke initiatief en doen ook mee met 20 weken wandelen tot de afsluiter: de vierdaagse challenge eind september.

Fitter en gezonder
De Nationale Diabetes Challenge werd in 2015 voor het eerst georganiseerd en in 2016 opnieuw. Terwijl de organisatie vorig jaar hoopte om in totaal 2.000 mensen met diabetes in beweging te brengen, liepen er tijdens de afsluiting van de vierdaagse challenge (toen in Apeldoorn) in oktober maar liefst 3.131 mensen mee. Van hen hadden er zo'n 2700 verspreid over 125 locaties in Nederland getraind. Na het succes van 2016 hoopt de NDC om in 2017 minimaal 5.000 mensen met diabetes in beweging te brengen door de NDC. En het liefst zelfs 10.000. Onderzoek tijdens de NDC in 2016 toonde aan dat deelnemers zich fitter en gezonder voelden, hun glucosewaarden beter konden reguleren, gewicht verloren en meer sociale contacten kregen. 

Lokale LRVdM Challenge
Verspreid over het hele land zijn er gezondheidscentra die de NDC van harte toejuichen en daarom lokaal, in groepsverband toewerken naar de vierdaagse challenge door samen te wandelen. Ook LRJG doet weer mee.  Samen met de andere gezondheidscentra in Leidsche Rijn, Vleuten en de Meern (LRVdM) vormen wij de LRVdM Challenge. Wij bieden u de mogelijkheid om met begeleiding vanuit uw eigen zorgverlener en andere inwoners van LRVdM samen wekelijks te wandelen. 

Periode en informatieavonden
Het wandelen gaat van start op 21 april: elke vrijdagochtend om 10.30 vertrekken we vanaf de Schakel in Vleuten. Vanaf 8 mei lopen we ook op de maandagavond, om 18.30 vanaf onze locatie Terwijde. De challenge die onze trainingsweken afsluit, wordt gehouden in de laatste week van september: van 27 tot en met 30 september. De eerste 3 dagen lopen we lokaal, de laatste dag is een landelijke dag voor alle lopers die deelnemen aan de NDC. De dag eindigt in Papendal.
Voorafgaand zijn er informatieavonden. De informatieavond in Leidsche Rijn is op donderdag 13 april (17.30-19.00) in  Julius Gezondheidscentrum Terwijde, adres: Emile Hullebroekstraat 60 in Utrecht. De informatieavond in Vleuten is op woensdag 5 april (vanaf 19.00 uur) in Buurthuis De Schakel, adres: Schoolstraat 11 in Vleuten.

Direct aanmelden
Meedoen? Aanmelden kan via www.nationalediabeteschallenge.nl. Klik op de button ‘Doe Mee’ en kies voor locatie Utrecht, de avondgroep: UDC2017 Leidsche Rijn. Meer achtergrondinformatie vindt u ook op de website van de Bas van de Goor Foundation www.bvdgf.org.

 

reclamebureau anno nu ifthen.nl