Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra

Nieuws

13/10/2017

Betrouwbare medische apps downloaden via LRJG app-store

Er zijn duizenden medische apps beschikbaar in de app-stores van de Apple Appstore en Google Play.  Hoe weet u nu welke goed zijn? Wanneer raadpleegt u (aanvullend) een arts en wanneer kunt u er vanuit gaan dat de informatie in een dergelijke app volstaat? En wat gebeurt er verder met uw gegevens? We kunnen ons goed voorstellen dat u zich deze vragen stelt. Vandaar dat we u adviseren in onze eigen app-store.

Apps met certificering
Binnen LRJG hebben wij  een keuze gemaakt uit het aanbod van apps en betrouwbare apps voor u op een rijtje gezet. Deze apps zijn ontwikkeld door onder andere het Nederlands Huisarts Genootschap, het RIVM (Rijks Instituut voor Volksgezondheid en Milieu), de KNMP (Koninklijke Maatschappij ter bevordering der Pharmacie) en Het Voedingscentrum. Sommige apps hebben een CE-certificering, maar de meeste apps nog niet. Daarom is het handig als u er van op aan kunt dat u een goede app heeft gedownload.

Van hooikoortscheck tot mindfulness
U vindt er algemene apps, zoals de app van Thuisarts, met informatie over verschillende aandoeningen, of Moet ik naar de dokter, de app die u kunt gebruiken om te zien of een bezoek aan de huisartsenpost noodzakelijk is. Er zijn  apps over medicatie, voor het verbeteren van uw leefstijl, van de  fysiotherapie. Of over hooikoorts, een tekenbeet of mindfulness.

U kunt de apps downloaden wanneer uw zorgverlener u dit adviseert. Maar u kunt natuurlijk ook zelf alvast een kijkje nemen. U vindt de LRJG app-store onder de oranje balk met de tekst  ‘Klik hier om online uw medische zorg te regelen’ op de homepage van onze website.

 

reclamebureau anno nu ifthen.nl