Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra

Leefstijl programma GLI

Leefstijl programma GLI

Update 17-8-2020

Sinds 2019 biedt het Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentrum een Gecombineerde Leefstijlinterventie (GLI) aan, de variant SLIMMER en COOL. We komen individueel en in groepsverband bijeen om samen te werken aan een gezonde leefstijl. Hierbij wordt aandacht gegeven aan beweging, voeding, slaap, ontspanning en duurzame gedragsverandering. De benodigde informatie over een gezonde leefstijl wordt gedeeld en je wordt gecoacht om dit toe te passen.

Wie komt voor de Gecombineerde Leefstijlinterventie in aanmerking?

- volwassen met een BMI tussen de 25 en 30 in combinatie met verhoogd kans op hart- en vaatziekten en/of suikerziekte
- volwassenen met een BMI hoger dan 30

Je hebt voor de GLI een verwijzing nodig van de van huisarts. Dit kan je via jouw praktijkondersteuner (POH) of direct bij jouw huisarts aanvragen.

Bereken via deze link jouw BMI: https://www.voedingscentrum.nl/nl/bmi-meter.aspx

Leefstijl programma’s:

SLIMMER: https://www.nogslimmer.nl/over-slimmer/

COOL: https://www.leefstijlinterventies.nl/de-gecombineerde-leefstijl-interventie-gli/

Vraag: Stel er komt weer een lock down periode, hoe gaat het programma dan verder?

Antwoord: Digitaal en in de buitenlucht (indien mogelijk) met voldoende afstand

Om elkaar tips te geven en elkaar te motiveren is het fijn om elkaar digitaal te ontmoeten. Zowel de groepsinterventies als de individuele afspraken gaan door volgens de SLIMMER of COOL systematiek, maar nu via online videogesprekken, video bewegen of in de buitenlucht. Het online gedeelte is voor iedereen mogelijk die een tablet, computer/pc of smartphone heeft. Wij helpen graag in het gebruik van de digitale middelen. Op deze manier kunnen we elkaar blijven ondersteunen en motiveren om met de gezonde leefstijl bezig te blijven.

We gebruiken veilige software die geschikt is voor de videoverbindingen in de zorg. Je krijgt na de aanmelding een volledig instructie hoe je kunt aanmelden en hoe het werkt. Tot nu toe is het gelukt om iedereen online te kunnen laten deelnemen en de eerste reacties zijn positief!

Ga alvast aan de slag met deze spierversterkende oefeningen: https://www.youtube.com/watch?v=PYMFKkGFuvw&list=PLt2NisTIyasbQb2k9flWsFoVn50cWVAM8. Bij het versterken van spieren ben je in beweging én zorg je voor een hogere basisverbranding. Meer spieren zorgt voor meer verbranding energie in rust!

Aanmelden:
T: 030 – 669 08 27 (tussen 09.00 uur – 17.00 uur)
M: fysio@lrjg.nl

Bekijk hier een filmpje over de GLI.

 

reclamebureau anno nu ifthen.nl